BeleefRijk: praktijk voor PMT Breda

Psychomotorische therapie (PMT) staat voor: leren door te doen en het te ervaren, ofwel te beleven. Psycho = het denken, motorische = het bewegen. 

Hoe werkt PMT?

Het lichaam onthoudt ook. Daarmee bedoelen we dat alles wat je beleeft, wordt opgeslagen in je lijf. Als er bijvoorbeeld vaak ruzie gemaakt wordt,  je het niet prettig hebt op school of het niet lukt om vrienden te maken, dan sla je deze momenten ook op in je lichaam.

Dit voelt niet fijn en daar wil je het liefste zo snel mogelijk van weg. Maar het gevoel zit er nog en zorgt voor onrustig gedrag, faalangst, lichamelijke klachten, boze buien, etc.
Wanneer je zelf herkent en begrijpt waarom je bepaald gedrag hebt, ben je beter in staat dit positief te veranderen.

 

Het is bijzonder geschikt voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar, die graag in beweging zijn of juist nauwelijks bewegen. Bijvoorbeeld als zij moeite hebben met het herkennen van gevoelens en/of lichaamssignalen,  zoals het opbouwen van spanning.

PMT in een fijne ruimte in Breda

De therapie wordt gegeven in een fijne (bewegings)ruimte in Breda en duurt gem. 1 uur. De therapeut werkt o.a. met bewegingsspel en ervaringsgerichte oefeningen, gesprekken en metaforen die het lichaams- en zelfbewustzijn stimuleren. Zodat het kind of jongere zelf gevoelens beter gaat herkennen.

Daarnaast krijg hij/zij handvatten aangeboden om beter met situaties om te gaan. Op deze manier wordt het ontdekken en eigen maken van nieuw en positief gedrag gestimuleerd.