BeleefRijk: praktijk voor PMKT Breda

PMKT therapie of PMT staat voor: leren door te doen en het te ervaren, ofwel te beleven.
Psycho = het denken, motorische = het bewegen.

Hoe werkt PMKT therapie?

Het lichaam onthoudt dingen. Dus alles wat je beleeft wordt opgeslagen in je lichaam. Als er vaak ruzie is, je het niet fijn hebt op school, het niet lukt om vrienden te maken, dan sla je deze momenten ook op in je lichaam.

Dit voelt niet goed en daar wil je het liefste zo snel mogelijk van weg. Maar het gevoel zit er nog en zorgt voor onrustig gedrag, boze buien, faalangst, lichamelijke klachten etc. Wanneer je zelf herkent en begrijpt waarom je iets doet, ben je beter in staat dit positief te veranderen.

 

PMKT therapie is geschikt voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar, die graag in beweging zijn of juist nauwelijks bewegen. Bijvoorbeeld als zij moeite hebben met het herkennen van gevoelens en/of lichaamssignalen, zoals het opbouwen van spanning.

PMKT therapie

De PMKT therapie wordt gegeven in een fijne bewegingsruimte in Breda en duurt gemiddeld een uur.

De kindertherapeut werkt o.a. met bewegingsspel en ervaringsgerichte oefeningen, gesprekken en metaforen die het lichaams- en zelfbewustzijn stimuleren. Zodat het kind of jongere zelf gevoelens beter gaat herkennen.

Daarnaast krijgt het kind handvatten aangeboden om beter met situaties om te gaan. Op deze manier wordt het ontdekken en eigen maken van nieuw en positief gedrag gestimuleerd.