Ervaringen

Met vertrouwen de toekomst aan

Stef heeft speltherapie gehad en door deze therapie meer zelfvertrouwen gekregen. Er werd echt naar hem geluisterd en hij werd begrepen. Hij raadt ook bij iedereen Beleefrijk aan omdat het hem vertrouwen heeft gegeven dat hij de toekomst aan kan. Betere reclame kun je...

Fijne en persoonlijke begeleiding

Een erg fijne en persoonlijke begeleiding ervaren bij BeleefRijk. Er wordt volledig aangesloten bij de behoefte van het kind en de ouders. Het geeft duidelijke inzichten en handvaten, waarmee je vooruit kunt in het dagelijkse leven. De therapie wordt in een mooie...

Paardentherapie = therapie ‘in het kwadraat’

De paardentherapie bij Marleen op de boerderij met de IJslandse paarden was voor ons “Therapie in het kwadraat”. Daarmee bedoel ik dat zowel mijn dochter als ikzelf enorm veel leerde tijdens zo`n sessie; Er werden voor haar maar ook en met name voor mij veel dingen...

Een veilige plek waar ze mag zijn wie ze is 

“Sinds een tijdje komt onze dochter, 10 jaar, bij praktijk BeleefRijk. Het is voor haar een fijne, veilige plek waar ze mag zijn wie ze is en op haar eigen tempo mag groeien m.b.t haar gevoel van eigenwaarde en het overwinnen van angsten.

Naast de sessies in de praktijk bood Eva ook sessies paardentherapie bij Marleen aan. En wat vindt onze dochter het fijn! Ook in de samenwerking met Marleen & Eva mag ze zijn wie ze is en zien beide goed wat onze dochter nodig heeft. Erg waardevol om te zien hoe snel onze dochter zich op haar gemak voelt bij beide en de ruimte durft te nemen om drempels over te gaan doordat ze dat op haar eigen tempo mag doen. Ook als ouders voelen wij ons gezien en krijgen wij waardevolle inzichten die ons doen groeien.”

Moeder van Aimee, 10 jaar

Hij wilde het liefst elke dag naar therapie

“Onze adoptiezoon worstelde met zijn achtergrond en zijn emoties. Gelukkig konden we snel bij BeleefRijk terecht. Wat een mooie klik was er vanaf het begin! Hij wilde het liefst elke dag naar therapie. En wat heeft het veel opgeleverd. We zijn dankbaar dat dit op ons pad is gekomen en onze zoon zo goed heeft geholpen.”

Moeder van Thomas, 10 jaar

Als ouder vond ik het heel prettig dat ik actief betrokken werd in de oefeningen

“In verband met spanningsklachten van mijn zoon Jesse (10 jaar) werden wij doorverwezen naar PMT. De afstemming voorafgaand aan de start van PMT heb ik als prettig ervaren. In de  therapiesessies kon mijn zoon zelf aangeven wat hij wilde leren, waarbij gedurende de oefeningen telkens de vertaalslag werd gemaakt naar hoe hij datgene wat hij had geoefend ook buiten de therapie kon toepassen. Het is een actieve, speelse therapievorm die goed aansloot op de interesses en beleefwereld van mijn zoon. Hij ging er dan ook telkens met plezier naar toe. Als ouder vond ik het heel prettig dat ik actief betrokken werd in de oefeningen: Dit maakte het makkelijker om ook buiten de sessies aandacht te houden voor zijn leerdoelen, op een ongedwongen speelse manier.”

Moeder van Jesse, 10 jaar

Onze dochter vond het vooral fijn door de combinatie spel en communicatie

“Wij hebben deze vorm van therapie ervaren als heel positief. Er wordt goed geluisterd naar het kind. En onze dochter vond het vooral fijn door de combinatie spel en communicatie. Ze kreeg hierdoor beter inzicht in bepaalde zaken. Ook wij als ouders zijn er goed bij betrokken. Wat een geluk om inzicht te mogen krijgen in wie je bent, wat je voelt en hoe hiermee om te gaan en dan te ervaren dat dit goed is. BeleefRijk bedankt voor de handvatten die je onze dochter en ons als ouders hebt gegeven.”

Eva, 9 jaar

Tijdens de familie sessies is er steeds meer duidelijk geworden wat er in ons gezin speelde

“Wij hadden in de ons gezin continue strijd. Dit leverde irritaties op naar elkaar, hierdoor was er altijd stress en onbegrip. We hebben tijdens de therapie geleerd echt naar elkaar te luisteren en te vragen of een ander begrijpt wat er gezegd wordt. Onze (puber) zoon weet nu woorden te geven aan zijn gevoel, en kan hier rustig op reageren. Ook wij als ouders reageren rustiger op de kinderen door te benoemen wat het kind voelt. Tijdens de familie sessies is er steeds meer duidelijk geworden wat er in ons gezin speelde, en hierop hebben we samen met BeleefRijk gekeken wat er verandert kon worden. Wij als gezin bevelen BeleefRijk aan bij iedereen die wat wilt veranderen in zijn gezin!”

Moeder van Dylano, 10 jaar

Was ik hier maar eerder mee van start gegaan!

“Bij BeleefRijk werken absoluut vakmensen. Er is niet alleen ondersteunend te werk gegaan, maar heeft er ook voor gezorgd dat er punten zijn doorbroken. Je kan als ouder denken dat wanneer je hulp inschakelt, dat het ‘falen’ bevestigt. Niets is minder waar, je denkt alleen maar: Was ik hier maar eerder mee van start gegaan! Ik ben BeleefRijk dankbaar, namens mijzelf en uiteraard namens mijn zoon. Ik gun het alle kinderen die dit kunnen gebruiken.”

Moeder Cristian, 12 jaar