Behandeling jonge kind en ouders

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier en tempo. Dit kan bij ouders soms vragen of twijfels oproepen. Als er bijvoorbeeld geen zorgeloze start is geweest, omdat de zwangerschap, de geboorte en/of de eerste levensmaanden moeilijk zijn verlopen.
Misschien heb je zorgen over de ontwikkeling van je kind of is er twijfel ontstaan of het contact tussen jou en je kind wel goed is.

Door de behandeling leren jullie elkaar beter begrijpen en vertrouwen.
We werken op een speelse en ervaringsgerichte manier. Wanneer je plezier hebt met elkaar, ontstaat er contact en vanuit dit contact kunnen jij en je kind nieuwe dingen leren. Hierdoor kunnen de ontwikkeling van je kind én jullie relatie versterkt worden.Als ouder krijg je inzicht in de gevoelens en gedachten, die verborgen zitten achter gedrag van jouw kind. Je leert wat je kind van jou als ouder nodig heeft en hoe je dit kunt bieden.

De behandelsessies vinden plaats in een kindvriendelijke ruimte op de praktijk. Waar nodig, kunnen er ook een aantal sessies in de thuissituatie gepland worden om de vertaalslag naar de eigen gezinssituatie te maken.

Deze behandeling richt zich in het bijzonder op jonge kinderen (van 0 – 7 jaar) en hun ouder(s) / verzorger(s).
Er wordt gewerkt met de FloorPlay en Theraplay methodiek .

Jonge kinderen zijn sterk verbonden met hun ouders en ontwikkelen en groeien binnen deze relatie. Daarom staat in de behandeling van het jonge kind de ouder-kind relatie centraal.

O.a. deze vragen zien we vaak in de behandeling:
– moeite hebben met contact en communicatie
– moeilijk kunnen reguleren en kalmeren
– teveel of juist te weinig een beroep doen op de steun van de ander
– teveel regie willen nemen en moeite hebben de ander te vertrouwen.

Tijdens de behandeling worden er video-opnames gemaakt.
In oudergesprekken bekijkt de behandelaar samen met ouder de videofragmenten terug om zo in te kunnen zoomen op hoe het kind reageert en hoe je daar als ouder invloed op kan hebben.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.