BeleefRijk: voor PMT therapie Breda

Psychomotorische therapie (PMT therapie) staat voor: leren door te doen en het te ervaren, ofwel te beleven. Psycho = het denken, motorische = het bewegen

Hoe werkt PMT therapie?

Het lichaam is in staat dingen te onthouden. Daarmee bedoelen we dat gebeurtenissen ook worden opgeslagen in je lijf.

Als er bijvoorbeeld veel ruzie gemaakt wordt, je het niet naar je zin hebt op school, het niet makkelijk is om vrienden te maken, dan sla je deze momenten ook op in je lichaam.

Dit voelt niet fijn en daar wil je het liefste zo snel mogelijk van weg. Maar het gevoel zit er nog en zorgt voor onrustig gedrag, faalangst, boze buien, lichamelijke klachten etc.
Wanneer je zelf herkent en begrijpt waarom je iets doet, ben je beter in staat dit positief te veranderen.

Het is bijzonder geschikt voor kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar, die graag in beweging zijn of juist nauwelijks bewegen. Bijvoorbeeld als zij moeite hebben met het herkennen van gevoelens en/of lichaamssignalen,  zoals het opbouwen van spanning.

PMT therapie op locatie Breda

Wij geven de PMT therapie in een fijne bewegingsruimte op onze locatie in Breda. Deze duurt gemiddeld een uur.

De kindertherapeut werkt bijvoorbeeld met een bewegingsspel en ervaringsgerichte oefeningen, gesprekken en metaforen die het lichaams- en zelfbewustzijn stimuleren. Zodat het kind of de jongere zelf zijn of haar gevoelens beter gaat herkennen.

Daarnaast krijgt het handvatten aangeboden om beter met situaties om te gaan. Op deze manier wordt het ontdekken en eigen maken van nieuw en positief gedrag gestimuleerd.