Een voorbeeld uit de praktijk

Een paar weken geleden speelde ik in de praktijk het ‘schatbunker spel’ met een jongen van 13 jaar. Hij wil graag leren om zich meer te laten zien en beter op te komen voor zichzelf in lastige situaties.
We hebben al veel oefeningen gedaan en dit spel leent zich perfect om het geleerde in de praktijk te brengen. Deze ogenschijnlijk kalme en wat verlegen jongen ontpopt zich als een ware ‘strijder en leider’ in het spel. Zo mooi om te zien dat hij op deze momenten BELEEFt hoe krachtig hij is.
Voor de tweede keer spelen we dit schatbunker spel en omdat hij mij de eerste keer sneller af was met het verzamelen van groot spelmateriaal (waarachter je je kan verschuilen) besloot ik deze keer wat meer weerstand te bieden. Ik was benieuwd hoe hij hier mee om zou gaan. Binnen ‘no time’ had ik al het materiaal verzameld wat ik nodig had om een stevige bunker te bouwen. Ik keek eens goed rond, had ik echt alles? Nog een kleedje op de grond? (voor een zachte landing wanneer je de bunker in ‘vliegt’ om zo de ‘kogels’ te ontwijken)……… Mwah, niet nodig.
Mijn ‘tegenspeler’, enigszins wat uit het veld geslagen omdat hij niet de trampoline en ander grootmateriaal tot zijn beschikking had, herpakte zijn kracht. Uiterst inventief en zeer zorgvuldig bouwt hij zijn bunker met kleden, touwen en matten. Hier kan hij zijn kwaliteiten optimaal in kwijt want met het knopen van touw weet hij raad. Dan valt mijn oog op iets wat mij de weken erna nog bezighoudt… in zijn bunker heeft hij het schapenvel gelegd. Ik vraag hem “waarom ligt het daar?”. Zijn antwoord zo vanzelfsprekend “om lekker zacht te zitten als ik in mijn bunker zit”.
Bam!
Een klein detail van grote waarde. Deze wijze jongen weet namelijk heel goed hoe hij voor zichzelf kan zorgen. Wat hij nodig heeft om een moeilijke situatie goed door te komen. Dat zit ‘m niet in de ‘hoogte van de muren’ of de hoeveelheid munitie waarmee je kan schieten. Wauw, ik ben onder de indruk. Wat een krachtige jongen. Deze jongen herinnerde mij eraan dat je ook in dagelijkse situaties gewoon goed voor jezelf kan zorgen en een schapenvelletje is dan al genoeg.

Eva

Contact

Stuur met dit formulier snel een e-mail, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht en druk op enter