Ouder-kind en gezinsPMT

Naast de individuele therapie is er ook de mogelijkheid voor ouder-kind therapie en gezinsPMT. Als het met je kind niet zo goed gaat, heeft dat invloed op jezelf als ouder en andersom. In dit systeem liggen ook vaak de ‘pareltjes’ van de behandeling, aangezien het kind onlosmakelijk met zijn gezin is verbonden. Het gezin wordt uitgenodigd tot positieve contactmomenten en het onderzoeken van (gezins)patronen.

Door echt even de tijd en aandacht te hebben voor elkaar wordt ook het mentaliserend vermogen (de ander proberen te begrijpen) gestimuleerd. Het gedrag van het kind of jongere wordt niet gezien als een opzichzelfstaand ‘probleem’ en bekeken als iets gezamenlijks. Juist daarin de verbinding met elkaar vinden, dat is de kracht van gezinsPMT.

Daarnaast is er ruimte voor ouderbegeleiding. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en dan is het soms fijn als er iemand met je meedenkt. Ouders kunnen terecht met opvoedingsvragen, voor pedagogische adviezen en/of coaching. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan advies bij gedragsproblemen na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname of een scheiding. Dan is het fijn als je advies krijgt waarmee je het gedrag positief kunt keren.

Maar ook extra ondersteuning wanneer je kind een diagnose als ADD, ADHD, NLD, ASS heeft gekregen en je als ouder nog zoekende bent in de wijze waarop je hiermee om kunt gaan. Met wat extra uitleg en praktische adviezen komen ouders vaak al veel verder.

 

Contact

Stuur met dit formulier snel een e-mail, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.

Typ hier uw zoekopdracht en druk op enter